Sunday, 30 September 2012

Chiffon Shawl Hijab Tutorial #1

Many friends asked me how to wear this style of hijab. I love this style so much because it looks neat and simple. 

I take my baby girl wherever I go. This style is rarely ruined by her because each edge of the hijab is secured. Let me show you how.



1. Take one of the short side of your hijab and secure it on
your hair bun. You can use pins or simply tie them 
in square knot.

2. Take the other short side of your hijab to your head
so it gives the nice drapery on your chest. 

3. Make sure you make the drapery long
enough to cover your chest. 

4. Adjust the hijab on your face and secure it in each
of your temples - or where ever you think it looks good on
you - with pins. 
Each of us has different shape of face.
Since I have an oval face, I secure my hijab beneath my
earlobe to make my face more proportional.
5. Take the rest of your hijab and secure
them under your neck.

Here is another tip. If you have a more chubby face or a plus size type of body, you can elongate the drapery to your waist or hip. It can make a slimmer illusion. It works for me :D.

24 comments:

  1. i just knew that it is so easy to make that kind of hijab look :D worth to try

    ReplyDelete
  2. indeed :D. happy you like it sist :*

    ReplyDelete
  3. kaya gmn sist maksudnya, buat yg plus size bodynya

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang badannya agak besar atau yang pinggulnya besar sist :)

      Delete
  4. simple betul, hehe. makasih yaa, ijin share boleh yaa ;)

    ReplyDelete
  5. thumbs up! oiya mba, tutorial yg di header, please.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang di header itu ada di tutorial nomor tiga mba Nurul :)

      Delete
  6. waa kenapa gak kepikiran dibentuk kayak gini ya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. makasih ya mba sudah mampir. Saya follow blognya :)

      Delete
  7. aa ternyata ini teh XD hihihi ternyata gak sulit ya teh, diikat ke belakang/dikasih peniti gitu ternyata *langsung nyobain* XD

    ReplyDelete
  8. huaaa, ternyata begitu toh caranya make jilbab gaya begini. aku sampe nyureng2 ngeliatin orang, gak ngerti2 gimana caranya..hahaha, makasih yaaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkwkwk.. sama2 Mak winda, aku juga sama kok suka nyureng dan penasaran pisan :p

      Delete
  9. koq kayanya yang ini susah dicerna yaaa *nangeees*

    ReplyDelete
  10. kemana aja aku selama ini, baru tau cara pake hijab model gini? ;D
    hm,baiklaaah..aku mau langsung praktek. tengkyu ya Mia cantiiik :)

    ReplyDelete
  11. Mia.... aku suka banget model kaya gini, tadi udah dipraktekin. Tinggal dipake kalo ada acara2. Ternyata simpel banget ya. Tapi, kayanya harus nyari bahan yang ngga tipis, karna ngga pede kalo pake yang menerawang.

    ReplyDelete
  12. Punya kerudung yg bahannya kayak gini & masih bingung pakainya 😂

    ReplyDelete
  13. Aku juga biasa pake model kayak gini dulu, praktis n less jarum. Tapi sekarang gak pernah semenjak volume pipi bertambah, :D

    ReplyDelete
  14. Kok gue mah kayaknya ngga bisa2 ngikutin tutorial ini #merasagagal hiihhihi XD parah ih gueh mah

    ReplyDelete
  15. makasih mbak mia, buat tutorialnya 😍

    ReplyDelete

I would love to hear your comments :).
Mohon tidak meninggalkan link hidup pada kolom komentar. Komentar dengan link hidup tidak akan di-publish.

You Might Also Like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...