Monday, 21 January 2013

My Color Block Experiment

Last December I fell into a blue pants and trying to find something bright to be combined with it. Well, I usually wear simple stuffs with pastel colors but I think I want to try to wear something bright to brighten up my day :).

I found out about Color Block trends in one of the editions of Marie Claire and then I saw the Color Rush, the new collection of KIVITZ. I think Color Block is actually means to be brave enough to be bold and bright in the experiment of colors. It reminds me a lot of One of my blogger friends, Annisa Mulia. She likes to experiment with colors :D.

So, I mixed my blue pants with a bright pink top and a soft turquoise flowery blazer. I'm quite happy with the result :). Here it is,


Blazer - atmosphere
Top - atmosphere
Pants - Contempo
Shoes - GOSH!


Thursday, 10 January 2013

Sisterhood

Adik dan Papap berkunjung ke rumah kami di Depok. Mumpung adik saya sedang liburan sekolah jadi mereka bisa tinggal berlama-lama deh. Senangnya... :D

Hari itu hari terakhir sebelum adik saya pulang lagi ke rumah di Tasik. Kami tiduran bersisian di tempat tidur sambil ngobrol ngalor-ngidul. Kemudian kami membicarakan dirinya waktu masih balita dan sering dititip mamah di rumah seorang sepupu. Saat itu saya sering keheranan karena saya sudah SMP dan sudah cukup besar. Saya merasa mampu menjaganya di rumah.

Sebagai kakak, agak menyebalkan rasanya adik lebih dekat dengan orang lain. Saya merasa adik saya direbut orang dan dengan kesal pernah bertanya pada dia.
"Neng, lebih sayang sama teteh apa sama teteh yang itu?"
Si neng yang masih umur 3 atau 4 tahun bengong ditanya begitu. Dia nunduk sambil menggigit bibir. 
"Da sayang dua-duanya juga." Ujarnya ragu-ragu. Saya tambah kesal. Masak saya kakaknya dan dia mensejajarkan saya sama teteh yang satu lagi.
"Jujur aja,"ujar saya sebal.
"Lebih sayang teteh yang itu." Katanya pelan. Waaa saya nangis sebal dan meninggalkan dia.

Ya ampun sinetron banget yah sodara-sodara :P.  Hehehe...

Begini, saya adalah anak pertama di rumah. Setelah saya lahir, Mamah sempat hamil tiga kali dan semuanya keguguran. Walhasil, saya kesepian dan kepingin sekali punya adik. Melihat saya yang sering minta adik, rupanya Papap dan Mamah mempertimbangkan kembali untuk hamil lagi. Padahal Mamah saya saat itu sudah menginjak usia 36 tahunan dan dengan riwayat tiga kali keguguran juga.

Saat Mamah hamil, beliau sering sekali cek ke dokter dan minum obat penguat rahim. Bahkan seminggu sebelum lahir, Mamah mengalami pendarahan dan ditransfusi. Katanya, pas lahir, tidak seperti bayi lain yang masih berbalut ketuban, adik saya sudah kering karena ketubannya sudah keluar semua. Dan setelah adik lahir Mamah pingsan.

Alhamdulillah saya punya adik. Nah, sekarang ngerti kan kenapa saya marah-marah waktu itu? Sebal ya rasanya pengen punya adik, eh kok malah deket sama orang lain. Hihihi... :P


Saya dan Adik. Tinggi saya cuma 155 cm,
Dia tingginya 163 cm. Hehehe... 


I recall another time, ketika Mamah dan Papap naik haji. Adik saya nangis pingin ketemu mereka karena kangen. Saya ajak dia duduk di ruang tamu sambil melihat keluar saya memangkunya. Dia masih TK saat itu. Dia nangis di pundak saya dan saya pun jadi pengen ikut nangis juga. Huhuhu... Tapi dia kan lagi nangis ya, masak saya ikutan nangis sih? Saya harus lebih kuat yah.

Hm.... akhirnya setelah itu saya mengajaknya ke department store belanja mi goreng Happy Mie (kemana ya ini mi goreng sekarang?). Di rumah kita masak bareng dan makannya pun di piring yang sama. 

Mungkin setelah itu ya sampai sekarang kami jadi suka bikin makanan bareng. Saya kasih tau ya, adik saya kalau masak mi goreng enak banget. Padahal mah merk-nya sama aja. Hihihi.... Kalau makan bareng, adik saya kepalanya suka ikutan nyosor di atas piring dan menghalangi saya yang lagi makan juga. Mana kalo anak kecil kan rambutnya suka bau matahari gitu. "Ih, sanaan dong makannya biasa aja." Begitu biasanya saya menggerutu. Tapi dia sih biasanya cuek-cuek saja. Atau malah menjadi-jadi :D.

Selain soal makanan, kita juga punya kesukaan yang sama. Waktu saya gandrung film musikal jadul seperti Singin' In The Rain dan Annie, dia pun ikutan heboh. Kami sering nonton bareng. Saat dia masuk SMP, saya lagi seneng-senengnya sama film-film dari novel seperti Pride and Prejudice nya Jane Austen atau Bleak House nya Charles Dickens. Dia ikut-ikutan gandrung juga. Kami sering menonton film-film itu berulang-ulang. Sampai kadang saya mikir, bagaimana bisa ya umur segitu bisa mencerna dialognya yang rada 'berat'? Hihihi.... Baru saat itu saya sadar, bahwa she looks up to me

Ini juga lho kadang yang bikin saya semangat ngerjain sesuatu. Saya ingat saat saya menasihatinya waktu SMP tentang pertemanan, cowok, dan tentang respect terhadap diri sendiri. Sebenarnya saat itu saya sedang mengutarakan pikiran saya, sesuatu yang ideal yang saya sebenarnya coba jalani sendiri. Jadi diam-diam saya pun berjuang bersamanya di dalam masalah yang sama namun pada level yang berbeda.

Bahkan blog ini pun diilhami oleh blog adik. Saya sudah membuat blog ini sekitar tahun 2011, tapi baru saya isi secara regular setelah adik saya ikutan lomba ngeblog di salah satu majalah. Pada waktu yang ini, I look up to her. 

Waktu saya mendapatkan pekerjaan di Jakarta, kami mulai jarang bertemu. Kadang suka merasa bersalah karena engga bisa menemaninya langsung. Apalagi kalau berkaitan dengan pekerjaan rumahnya yang makin lama makin berat. Paling cuma curhat di telepon. Sekarang, setelah saya punya keluarga sendiri, saya tambah jarang ketemu dia.

Adik saya sudah remaja sekarang, sudah 18 usianya. Dengan pikiran-pikiran yang sudah mulai matang dan bisa diajak berdiskusi.

Sekarang dia sedang rajin-rajinnya belajar karena mau SNMPTN. Karena saya pernah berada di posisinya, dengan lingkungan belajar di sekolah saya dulu juga, saya tahu banget pressure yang dia hadapi sekarang. Apalagi sekarang syarat lulusnya sudah lebih ketat dibanding dulu. 

Saya berdoa semoga adik melalui semuanya dengan baik dengan hasil yang baik pula. Aamiin... Semangat ya Neng, maaf Teteh ga bisa nemenin Neng. Tapi Neng harus tetap semangat nya! Kan banyak cita-cita Neng yang harus diraih. Ini mah cuma salah satu langkah menuju ke sana. Okeh okeh :D

Loph u :* (alay mode on).


Saturday, 5 January 2013

Orange Burst

Hello! How are you doing? So happy that I finally write again though I'm just gonna make a quick post :).

It's been a very busy week for me because my Father and sister visited us. Then, I catch cold a couple days ago but alhamdulillah now I'm feeling better. After my Hubby was sick two weeks ago, then my Bebe was sick too, I think it's my turn now. Maybe because of the lack of sleep when my Bebe was sick.

Hm... you know how our face usually look like after recovering from flu. So today I decided to wear something to refresh myself and boost my mood: orange color :).

I wasn't in the mood for something tight or complicated. I chose my loose shirt, a black palazzo, and a simple hijab style too. I put on my peach lipstick to make make my face look fresher. I think it's quite working, isn't it? Hehehe....


Scarf - Unbranded
Top - Chic Simple
Palazzo - Simplicity



Wednesday, 2 January 2013

She's My Sister






THE SISTER SONG
- OST Barney 

Sometimes we're real close friends,
we stay up late and talk at night
other times we don't get along,
there are even times we fight
but I know she's always there
and I know she'll always care
she's my sister, I love my sister
I've given her a great big hug
when she was feeling sad
but then again I've said some things
that have really made her mad
But I know she's always there
and I know she'll always care
She's my sister, I love my sister
But I know she's always there
and I know she'll always care
She's my sister, I love my sister
She's my sister, I love my sister



I like the Sister Song lyric from Barney because it's simply describes me and my sister.

My sister's name is Safia and my name is Mia. Our parents are Sundanese so they called us Neng Fia and Neng Mia :).

I've been missing my little and only sister so much. I haven't met her since Idul Fitri Holiday. We live in different town and we are so busy with our things. Me with my little family, and she with her studies for the final exam. She's now at 12th grade and is preparing for SNMPTN. I Hope she will be accepted in her favorite university. Aamiin....

We, my sister and I, are 10 years apart. I was born on 1984 and she was born on 1994. But we're so close with each other though our world seems so different :D. She was only in kindergarten when I was crazy about the Backstreet Boys, 'N Sync and Westlife. And She is now crazy about Super Junior, Big Bang and SNSD when I already have a little family.

When she got chicken pox she stayed in her room watching the show "Running Man" almost 5 days in a row and laugh so much to something that I don't think that funny. And she was like two days in a row watching Music Banks on KBS pointing to television and screaming "Aww Aaww!" Talking about Korean boys I don't know anything about :D. 


I mean, Really? Korean boys with eyeliners and she thinks that's cool! That was me 15 years ago! Hahaha....

Although we're different in terms of boybands, we love to do things together. We make home made snacks, we are amateurs who love photography, we love noodles, we love to laugh a lot, and we love Pride and Prejudice of Jane Austen :D.

Talking about Pride and Prejudice, I think you should really read or watch it! Every girl should know how to play in the pursuit of Mr. Right without being cheap or how to avoid giving your heart to bad boys. Hahaha... 

My sister and my father is visiting us almost for a week now. My baby girl just said to me,"Ma, Ma, ini Aty (Mom, this is Aunty)."
She can finally called her Aunty :D.


I took her photos a few days ago and I want to share it with you. She's only 18 and she has a fresh, young and lively personality. She played around as I took the photos and I captured some of the fun. Some other are better kept in my laptop because they are just too silly! Hahaha...

Here they are,






























By the way, this is the clip of The Sister Song of Barney from You Tube. I found it when I was searching baby clips for my Bebe about 6 months ago :).





You Might Also Like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...