Friday, 28 June 2013

Happy Birthday to Me

Salaam, 
Hi guys, how are you? It's been a while since the last time I told you my laptop had something that's called the Kernell Panic. Well, good news, my Hubby fixed it! Yeaay! Alhamdulillah... it's just weird to live a couple of weeks without it. 

Okay, so I told you in my last post that I had an early birthday gift from my Hubby (again, thank you, Hubby!) I got that tablet earlier before we went to Bandung that very night. 


My gift, still unwrapped.

So I spent the whole week staying at our house in Cimahi because my sister had  the SBMPTN test in Bandung and I had to accompany her. It was Friday afternoon and I've just had my Ashar prayer when I got out of my bedroom, and there it was. My parents in law holding a birthday cake for me. Hehehe... happy birthday to me :).

Look at my Bebe, I think she wants to blow the candle too :D.

It turned out that it was my Mom and My Sister who had the idea of surprising me with the cake. Then, my sister told my sister in law about the surprise (and my hubby too!). Thank you Mamah, Neng Fia, Neng Yuni for the awesome cake (and with that big number 29 on it!) :p.

We only had my father, father and mother in law, and my sister. My Mom was in Tasik, my sister in law was at work, and my Hubby was at work too in Jakarta.  There's no picture of everybody here too because my sister didn't wear hijab that day in the house and so I decided not to publish them

I'm just so grateful surrounded with people that I love. And I like seeing that big number 29 on the cake. This is my last 20 something age, and I have to make the most of it because I'll never had 20 something again after this year :).

Thank you, Allah, for everything You give to me. For taking me this far, for giving me loving parents, a thoughtful and loving husband, a beautiful daughter, a loving sister and the new dear family, my hubby's family. For everything that I achieved in life, I would never reach it without You. Alhamdulillaahirabbil 'aalamiin...






Wednesday, 19 June 2013

Early Birthday Gift


Got an early birthday gift from my hubby. It's a Samsung Galaxy Note 8" Wonder :D. He said it's the first thing he thought of for his blogger wife's birthday. Hihihi :p. Thank you hubby.... luv you so much :3.

Thursday, 13 June 2013

Beautiful You

Watch "Dove Real Beauty Sketches" on YouTube

A few days ago I saw a news on the Internet about this Dove campaign, but I never saw it in videos. I haven't seen it on tv too. Probably because my tv stay tuned on baby tv all day :).

This video just stunned me. I mean, we're women. Women always want to feel good about themselves. Many times, we focused on which part of us that needs to be fixed. And sometimes, we only hear bad things about us more than we hear the good things.

But this is such an anspiring ad. We, women, should've been focused more on what we have and what we are grateful of. Apparently, some people notice the goodness in us. Maybe it's our eyes, our skin or  our not very beautiful but happy face :)).

I know feeling beautiful is not the only key to happiness. But surely, feeling beautiful can make us happier inside. And maybe that feeling is as close as the heart and and the mind.

So are you feeling beautiful already?

Cheers :).

Wednesday, 12 June 2013

Bebe's Recent Languages

Hi guys, apakabar? Postingan ini mau saya tulis dalam bahasa Indonesia aja.
Begini, beberapa hari lalu saya lagi nerjemahin sesuatu, lalu tiba-tiba laptop mati. Cari-cari di internet, ternyata si laptop saya ini kena sesuatu yang disebut kernel panic. Jadi tiap nyala selalu disuruh restart, tapi kalo udah di restart tetep aja dia nyuruh restart lagi  -_-'. Ada yang bisa bantu?
Nah, akhirnya saya nulis blog lewat mobile dulu aja. Tapi means ga bisa editing foto. huhuhu.. sedih :'(...
Ah yasutralah, sementara saya tulis aja apa yang pengen saya tulis yah.
Kali ini saya mau cerita tentang si Bebe. Bebe sudah 2 tahun 4 bulan sekarang. Tingkah dan ucapannya sudah jauh berbeda. Beyond my imaginationlah pokoknya.
Dari sejak si bebe bisa duduk sendiri, saya memang sering setel channel baby tv dan cbeebies. Maklumlah, namanya di perumahan, anak jadi ga berinteraksi sama sebayanya setiap hari. Berinteraksinya mungkin cuma 1-3 kali ketemu seminggu. Saya juga termasuk yang oke-oke saja anak saya nonton tv bayi. Karena tv bayi bikin si bebe bisa ikut menari, jawab pertanyaan, kenal warna, dan juga hapal angka. Tentu saja dengan saya dampingi dan saya ulang-ulang supaya dia tertarik dan ingat.
Nah, karena sudah lama nonton baby tv, rupanya secara ga langsung anak saya jadi terpengaruh juga ya jadi ngomong bahasa Inggris. Memang betul, ada menu bahasa Indonesia untuk siaran baby tv, tapi saya kurang suka dengan 'rasa' dari bahasa yang di-dubbing.
Dulu waktu kuliah, saya belajar Komunikasi Antar Budaya. Nah, dari sini saya tahu, bahwa satu bahasa itu tidak bisa diterjemahkan secara setara kepada bahasa lain. Ada makna rasa yang hilang simply because bahasa itu bukan bahasa kita. Misalnya saja orang Indonesia punya bahasa yang berbeda untuk makanan pokok beras. Ada padi, beras, nasi, gabah, dll. Dalam bahasa Inggris, beras cuma dikenal dengan sebutan rice saja. Mau apa pun bentuknya. Katanya bahkan orang eskimo punya banyak sekali kata yang kalau diartikan artinya semua berhubungan dengan es. Terbukti kan, kedekatan suatu bangsa dengan lingkungannya juga mempengaruhi arti mendalam dari sebuah kata.
Hehe.. cukup ya dengan materi kuliahnya karena saya juga udah lupa-lupa. Yang pasti, ketika saya bisa mengerti suatu bahasa, saya cenderung lebih senang mendengar bahasa aslinya. Nah, begitupun dengan masalah baby tv ini. Saya ingin berusaha agar penyampaian pesan dari si program tv terasa nyaman karena disampaikan dalam bahasa asli.
Dulu sih ini gajadi masalah, saya fine-fine aja kalau anak saya ngomongnya jadi campur-campur. Misalnya aja bilang,
"Ma, itu big roti! Guede!" (Si bebe kalo ngomong gede suka dilafalkan dengan Guede! Sambil membelalakan matanya).

Atau dia bilang "ma, ini gatel, feet aiya" (kaki aira gatel).
Atau,"gamau aiya brush" (aira gamau sikat gigi -jorok ah masa gamau sikat gigi)
Mungkin selama ini gajadi masalah karena mama sama papa kan tahu si bebe ngomong apa aja. Namanya juga tiap hari ngobrolnya yah? Yang jadi masalah, udah beberapa kali enin sama papap juga oma sama opanya bingung aira ngomong apa. Maklum, kami juga di rumah ngomongnya suka campur-campur bahasa indonesia sama bahasa sunda (halah-halah)...
Terakhir opanya berkunjung ke Depok, si bebe numpagin sesuatu, terus si opa bilang, "euh, bahe!"
Yang langsung dibantah sama si bebe, "tupah!" (Tumpah)
Hahaha.. si opa ketawa...


Nah, kadang mama juga suka merhatiin kalo si bebe lagi 'pamer' sama kakek-neneknya. Misalnya di nunjukin ke mereka bentuk-bentuk sambil dia sebutin satu-satu. "Ini, triangle, circle, retetel (rectangle)"
Kakek-neneknya ngangguk-ngangguk aje... antara ngarti teu ngarti meureun yah. Hahaha...

Nah, berhubung sekarang si bebe udah gede, kosa katanya mulai panjang-panjang ya. Dia udah bisa nyebut satu kalimat yang panjang. Cuma yang lucu, dia suka ngutip kata-kata dari tv bayi itu.

Pernah satu kali mama pingin pipis, dan si bebe kan nyari-nyari karena pintunya ditutup.
"Mama? Mama? Where mama?" 
"Hm.. not here..."
Emaknya gakuat ketawa di balik pintu sambil ngintip. Eh pas dia liat emaknya dia bilang, "Ini mama!"... qiqiqi.. terakhir ini malah sudah bisa bilang "Where are you mama?"


Trus ada lagi waktu dia lagi nyorat-nyoret magnetic padnya. Dia corat-coret lah bikin gambar. Gatau deh dia gambar apa kan suka ga jelas gitu yah. Dia nanya papanya, "Ini, apa?" 
Papanya malah balik nanya (ya emang gambarnya engga jelas sih), "Gambar apa itu?"
Trus dia jawab, "ini circle".  Oo... papa ngangguk-ngangguk .
Abis tu si bebe narik gagang magnetic padnya buat ngehapus gambar, trus dia gambar lagi dan ditunjukin ke si papa,
"How about this?"  
Jiaaah... belajar dari mana lagi tuh? Hahaha...


Terus pernah juga waktu mama pulang belanja di Tiptop, mama kan beli kerupuk udang Finn* itu yang ada hadiahnya sendok plastik. Sendoknya ditempel pake sticker gede gitu di plastiknya. Dan biasalah si bebe ikut-ikutan riweuh dan berusaha ngelepas itu sendok dari stickernya. Terus pas lepas, dia teriak dengan giranya, "yeah, i did it!!" "Ma, ma, i did it!"
(Emaknya bengong sambil ngangguk-ngangguk)


Yang ini baru kejadian barusan. Mama gambar rumah di magnetic pad, terus nyuruh si bebe biar diwarnain sama dia.eh dia malah ngarsir semua magentic padnya dan rumahnya udah ga keliatan lagi.
"Ini ma, tutup house. Tutup house. All done!" Dia bilang.
Huahaha...


Sekarang juga si bebe udah mulai bisa berargumen. Kalo dibilangin dan dia ga setuju, dia bilang,"no mama, ini.. bla bla bla.." ya...ya..ya... udah bisa ngelawan yah. Hihihi..
Mama juga pernah mergokin si bebe lagi nonton special agent oso trus dia ngomong sama tvnya,"no, oso, no. Ini bla bla bla..." ckckck... anakku sudah besar ternyata.


Oia, si bebe sekarang udah bisa ngitung sampe lima belas, well, sort of. Hahaha...
"One, two,three,four,five,six,seven,eight,nine,ten,eleven,twelve,thirteen,fitin,fitin,fitin!!! Yeay!" Sambil tepuk tangan dan ribut sendiri.

Kadang kalo lagi cape tiba-tiba suka nyengir sendiri liat tingkah dia. Hehehe... alhamdulillah ....

Tuesday, 11 June 2013

Being A Mom

Anak kecil seringkali nggak tahu kalau yang diinginkan emaknya cuma istirahat, menyalakan AC, lalu tidur siang atau sekadar membaca buku.
Tapi kalau (akhirnya!) si bebe sudah tidur, ternyata emaknya lupa rasa capek. Malah anteng ngeliatin anaknya yang lagi tidur :p.
Many times, a little toddler doesn't know that what Mom wants is only to turn on the air conditioner, then take a quick nap or read some good books. But when bebe is asleep (finally!), Mom usually forgets her weariness and enjoy watching the little one's sleeping :p.
- Mia Fauzia

Tuesday, 4 June 2013

ACER SRIKANDI BLOGGER AWARD 2013

As I promised you before, I want to share the news from the event called ACER Srikandi Blogger Award 2013. This is a very late post actually, and I'm so sorry for that. There are so many photos that I was so confused which of them to be edited and posted here in my blog.

This event was held on April 28, 2013 at Kemdiknas Building, Jakarta. It was created by Kumpulan Emak-Emak Blogger (KEB), a community for blogger moms and was dedicated to inspiring blogger moms who have touched and inspire the other blogger moms to be more creative, to write, to start a business, and so on.

There was an opening act, a monologue from Mak Wylvera Windayana,
A monologue by Mak Wylvera Windayana.
Mba Astrid from ACER Indonesia

The Srikandi Blogger Award Comittee (Mak Panitia).


Mak Mira Sahid, potong tumpeng.

After lunch, we had a fashion show from the kids wearing Mak Waya Komala apparel collections. The kids were so cute :)). It was fun and they play the music "Kumpul Bocah" by Vina Panduwinata as the kids were walking on the catwalk.

The Kids Fashion Show

A little girl just scared to walk on the catwalk with the others that Mak Indah had to walk with her :D.
So cute.. :)

After the kids fashion show, here comes the fashion show from blogger moms wearing the Azza Hijab collections. Here they are,

Took a pose at the stage

One of my blogger friends who was one of the model that day, Mak Dyah Pitaloka.
I'm so sorry I didn't post all the models here. Some photos were too blurred because it was lack of lights and because the models were moving.

There were 10 finalists of blogger moms to be chosen, but it turned out there were special categories. Here they are,

Mak Yati Rachmat won the ACER Srikandi Blogger Lifetime Achievement Award.

Mak Haya Aliya Zaki, as the ACER Srikandi Inspiratif (Inspiring Blogger).

The Winners:
1. Mak Anazkia as ACER Srikandi Favorit
2. Mak Alaika Abdullah as ACER Srikandi Blogger 2013
3. Mak Myra Anastasia as ACER Srikandi Persahabatan. 
 

The finalists, the winners, the comittee and ACER.

Mak Cucuthnya Echa won the best costume and she got a fridge!
I love what she wore that day, she's pregnant but she's so cool :D.


Me with Teh Dey, Teh Nchie Hanie, and Mak Cucuthnya Echa.
Teh Nchie is one of the finalists :).


With Mak Myra Anastasia, Srikandi Blogger Persahabatan :).


With Mba Dessy :).
Congratulations for all of the winners :). I'm just proud to be one of the emak in KEB. How the emak-emak (moms) is inspiring to each other and how it always creates such a positive energy for me. And above all, I got many friends! :D

Sunday, 2 June 2013

Indonesia Islamic Fashion Fair (IIFF) 2013

Assalaamualaikum,
How's your weekend girls :)? Well, I went to Indonesia Islamic Fashion Fair 2013 at JCC Senayan yesterday and it was cool!

There were traffic jams everywhere yesterday around Mampang, Gatot Subroto, and the police closed the access to the gates of Senayan from Jl. Gatot Subroto. It's pretty exhausting just to get to the venue.

After two hours of traffic jam, alhamdulillah I was arrived at last :D 


The first great things about this event is, there are many shows at the mainstage and you can see it free and don't have to register to see it. The mainstage was closed for men too so you don't have to be worry when you have to struggle with the standing audiences just to take good pictures :P.

There were hijab tutorials and fashion show from Elzatta Hijab at the main stage when I got in. 

The "before" and the "after".
By the way, do you recognize familiar faces? Yes, they are Citra Kirana and Dina Lorenza :D.

Citra Kirana, Marini Zumarnis, and Dina Lorenza for Elzatta Hijab

The Fashion Show.
I was wandering around and I got to a booth when saw a cute blazer. I asked one of the girls at the booth to try another size. And I saw the face of Wulan of Wardrobe and Muslim (WAM). She didn't recognize me but I always read her posts. I like how she talk about fashion and her fashion business. 

She's a very humble and nice person and she wore cute boots too! Hahaha... We took a few pictures in front of her WAM booth :)

Me and Wulan.
I really like coming to a muslim fashion event. I think this kind of event is one of the indicators of the muslim fashion in Indonesia from time to time. Now, we have beautiful outfits for school, party, wedding, and they are all made by muslim women designers. Muslim women designers know what a muslim woman want, because they take the rules of covering the awrah seriously and because they are all wearing hijab too. 

I hope it will encourage more muslim women to wear hijab, and create the awareness of the world about women wearing hijab.

Look at these beautiful pieces of the designers :)

From left to Right:
Jeny Tjahyawati, Irna Mutiara, Tuty Adib, Malana Indonesia

Irna la Perle by Irna Mutiara


Beside the beautiful pieces of clothings, I captured some of cute elements from the tenants too :). Here they are,

Zoya fighting against sexual harrasment campaign.

How do you describe a halal beauty?
I think this picture of Inneke Koesherawati for Wardah represents that.

So that is the news from IIFF 2013, girls! If you want to come to the event, you'd better be hurry! Because today is the last day :D.

You Might Also Like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...