Thursday, 31 October 2013

Family Funtastic Day

Last Saturday we went to Jungle Land. It's a family gathering event of my Hubby's office and it was pretty fun.

We went off from home at about 7.30 am and got there at 8.30 am. FYI, Jungle Land is an amusement park that is located at Sentul Area, Bogor. I've never went there so I was pretty excited. 

Here are some photos we took there,

In front of Jungle Land. In the morning before we went in.

Tuesday, 22 October 2013

Random Things on Saturday



Hari Sabtu kemarin aneh banget karena dipenuhi random things alias ngga jelas. Hihihi... jadi yah, sabtu itu kita berangkat jam 06.45 pagi dari rumah karena mau servis di Nissan Warung Buncit. Tentang servis ini ntar mungkin gw tulis tapi nanti.

Pagi banget perginya? Iya soalnya pas punya mobil pertama udah pengalaman kalo dateng kesiangan ngantrinya lama banget dan suka mati gaya. Berhubung dikasih tau bukanya jam 08.00, yah kita perginya pagi deh karena Depok ke Warung Buncit kan rada lumayan jaraknya.

Jam 07.50 an kita udah sampai di Nissan. Abis tu... nunggu. Lumayan dapat antrian ke dua. Padahal masih belom jam 8 ya tetep dapet antrian ke dua. Sambil nunggu nemenin si Bebe main di playground yang disediain sambil internetan *teuteup yah :p*.

Akhirnya sekitar setengah jam kemudian kita di layanin sama mas-masnya. Sambil nunggu Papa keliling-keliling keluar dan ternyata ada compliment drinks milo anget, chocolate latte, lontong isi pedes, sama kue basah lain. Seneng juga karena pengalaman di merk mobil sebelumnya buat ambil makanan gratis kita pake kupon jadi cuma boleh milih satu compliment drink ato food. Lumayan deh isi perut kosong. Sebenernya gw udah bikin nasi goreng tapi ditaro di mobil ngga dibawa. Beruntung juga ya dateng pagi-pagi makanannya banyak *penggemar gratisan*. 

Jam setengah sepuluh kita udah mau capcus tapi bingung mau kemana. Dan gw dengan iseng bilang ke taman yang di Menteng aja tuh yang rimbun, tapi bukan yang di taman Menteng. engga tau nama tamannya apa tapi letaknya di bunderan gitu dan rimbun. Dulu pas ngekos di Setiabudi kita sering banget lewat situ dan kayaknya kalo weekend banyak jajanan.

Akhirnya kita pergi deh ceritanya menuju Menteng. Tapi di daerah Mentengnya kayaknya Hubby salah ambil jalan trus jadinya kita malah lanjut ke arah Sarinah. Hihihi... 

"Yah kelewatan, gimana ni mau kemana? Mau balik lagi?" Tanya Hubby.
"Eh kita ke Ancol aja Yuk," kata gw. Hubby melihat gw dengan takjubnya gitu tapi kita udah belok ke arah Bank Indonesia.
"Monas aja tu deket."katanya
"Males ah panas," kata gw. Padahal Ancol lebih panas ya Bu? Hihihi.
"Ayolah. Sekalian lewat Mangga Dua biar kita napak tilas jalur ke kantor dulu," Dulu terakhir ngantor emang kantor gw letaknya di daerah Mangga Dua. Jadi tiap hari Hubby nganter jemput gw dari Setiabudi ke Mangga Dua pake motor. Dulu pas gw lagi hamil dia suka stress kalo naik motor. Doi kan suami siaga gitu, sampe hapal dia letak lobang-lobang jalan sepanjangan jalan Gajah Mada sampe stasiun Kota. Takut istrinya  yg hamil kenapa-kenapa katanya. Hihi.. so sweet ;p.

Kita masih melaju sampe lewat Hotel Paragon dan kendaraan mulai terasa makin penuh dan tampaknya ga lama juga bakal macet. Maklum yah daerah sekitar  Kota sampai Mangga Dua emang selalu macet. 

"Gimana, macet nih kayaknya." Kata Hubby.
"Iya ih macet. Udah balik lagi aja yuk ke Menteng." Kata gw. Hahaha...

Akhirnya kita puter balik ke arah Menteng dan somehow sekarang taman bulat yang dipinggirnya banyak pohon-pohon rindang itu ketemu. Tamannya udah lumayan rame dan banyak yang parkir tapi kok di sekitar tamannya banyak banget plang "P" dicoret alias dilarang parkir. Karena lihat yang lain asik-asik aja pada parkir, kayaknya ga apa apa kali ya ikutan parkir. Tapi pas kita mau parkir, eh ada Bapak-bapak pake seragam Dishub pake moge model Harley dan berhenti tepat di depan kita. Hihihi... kabur aja deh daripada daripada. Denger-denger kan sekarang mobil yang parkir sembarangan suka dicabut pentil bannya.

Jalan lagi deh kita. Karena bingung, gw bilang aja gimana kalo ke Metropole di Cikini. Kan ada mpek mpek megaria yang enak itu :p dan kalo mau minum enak ada Giant. Pas masuk parkiran, ternyata Giantnya udah ngga ada lagi  dan mpek-mpek itu juga ngga ada. Akhirnya kita makan nasi goreng aja deh di parkiran karena udah laper dan waktu udah nunjukin jam 12. Mayanlah ngga panas di situ. Selesai makan kita capcus dan ternyata baru tau mpek-mpek megaria pindah ke belakang gedung. Aiiih... sudahlah...

Karena hubby mau solat, skalian aja gw ajakin ke Senayan City. Di Instagram udah mulai banyak yang posting Even Jakarta Fashion Week 2014 yang digelar di sana. Kayaknya ngga rugi yah cuma sekedar lihat-lihat aja.

Sampai Sency, ternyata yang terbuka untuk umum cuma pertunjukkan di Atrium, sementara fashion tent diharuskan membawa undangan. Waktu itu pertunjukan di atrium juga masih lama jadi bosen juga yah kalo nunggu, jadi melipirlah kita ke FX karena ada 5 hours sale di Muse 101 dari jam 3 sampe jam 8. Siapatau nemu yang lucu-lucu dengan harga terjangkau :p

Sampe FX mampir foodhall karena si Bebe teriak-teriak minta minum. Lagi ngantri di kasir eh dapet milk tea. Lumayaaaan. Lanjut ke Muse 101 di lantai 3 dan keliling toko sambil nunggu waktu menunjuk angka 3 karena salenya baru mulai jam 3.


Jam 3 Mba spgnya bilang,"Bu udah jam 3, udah mulai sale nya." Hehe...alhamdulillah. Btw, sejak punya anak kemana-mana suka dipanggil ibu *ehm* kadang suka nanya suami, "gw udah ibu-ibu yah kayaknya?" Lah emang ibu-ibu kan? Gimana sih :p.

Etapi waktu gw nganter ade gw ke kampusnya kakak seniornya nanya gw lho, "Maba ya?" Huahaha *ngakak guling-guling* nah pas gw lagi menikmati momen itu eh Hubby dateng gendong si Bebe katanya si Bebe gabetah di mobil. Jadi ibu-ibu lagi deh gw :p. Hihihi... maklum deh mau nginjak umur 30. Yah, gw anggep aja sekarang gw udah tambah berwibawa ;p *jangan muntah ya*.


Abis dari Muse 101 kita parkir dulu di lantai 3 karena ada acara yang featuring kopi Excelso. Kata mba spgnya kalo kita mau ikut acaranya sampe selesai bisa dapet voucher untuk beli kopi excelso sebesar Rp 100 ribu. Ih lumayan kan, karena kita suka excelso yang robusta. Tapi hubby bilang udah kesorean dan dia lapar. Yah, goodbye deh vouchernya. Tapi masih dapet kopi toraja di gelas kertas. Strong banget deh kopi torajanya :p.



Dari situ kita langsung capcus ke Burger King yang di Sarinah. Uda lama ga makan burger di situ. Akhirnya abis magrib kita pulang. Perut kenyang, hati senaang. Hihihi... alhamdulillaah.





Thursday, 10 October 2013

Considering Instant Hijab

Do you wear instant hijab? Well I do. I used to wear bergo (instant hijab with short visor) when I didn't have time to wrap my hijab. But then I found this instant hijab about 7 months ago and I really love it. 

I know wrapping hijab can be troublesome for some people; mothers with little baby or little kids, journalist (like one of my best friend), or when we want to do some sports or exercise. Some people (like me) just love how something can be simplify. We all love the idea that we can be ready to go (and look good too) in just a few minutes, don't we?

For casual wear, I only need to put on jeans, a simple shirt,  the instant hijab and put on a simple headband. Since I wear hijab everyday, instant hijab  just makes my life easier. Hehehe...


Instant hijab peafowl by Aprilia.

Beside my simple cotton instant hijab for casual wear, there are some other styles of instant hijab (the glamour, formal, or playful pattern) that can be worn to many occasions. 

I looked on the Internet and I found these fabulous hijabs online. They have many products of muslim wear from famous muslim brands and they have many choices of instant hijabs.


This is satin peafowl by Aprilia
it's perfect for semi formal occasion.

2 tone colors by Zumara basic.

ARTKEA hoodie pearl,
I think it's perfect for a simple formal occasion.

By ARTKEA Classic
Perfect for the evening.


If you like it, you can add a simple headband over your instant hijab like me or add a sweet elegant headband like this,

Headband by Aprilia.
So that's my idea of the latest instant hijab. In fact I love the instant hijab so much that I gave that as a present for my best friend on her birthday last month :p. 

Tuesday, 8 October 2013

My Sister in Law's Wedding Day

As I told you before, my sister in law got married on Thursday (akad ceremony) and we held the party on Saturday. 

The akad ceremony was held in my parents in law's house. They were only close friends and family were invited. There are hundreds of pictures in the camera, but I will only publish a few. Here they are,

We made du'a for the new couple.
May Allah blesses your every step, may both of you be a sakinah, mawaddah, warahmah family.

The new couple: Anwar and Yuniar. Look at those relieve faces :D
My father in law after sungkeman. I think it's always hard for a father to let her daughter get married.

We celebrate the reunion of the couple in a party we held on Saturday. These are some pictures of it. There are hundreds of picture too but I only pick some because there are just too many photos and I haven't got time to edit them all. And they had wedding photographer anyway :p.


The Bride in the peacock colors :).
The Bride.
My two Moms. My Mom (right) and My Mother in law (left).
Me as a bridesmaid.
So sorry that some pictures are in bad quality. Some are under exposure and some other were blurred :(. 

But it's okay. Karena ada wedding photographer dan bisa minta file hasil foto dari mereka. Hihihi... 

Buat Anwar dan Yuni, semoga pernikahannya barokah ya. Semoga kalian selalu rukun, langgeng dan bahagia ya. Aamiin..




Missing Papap and Mamah

I was importing the pictures of my sister in law's wedding day in my camera to the laptop when I see these images. I miss Papap and Mamah. I met them last Saturday but only for a few hours. I miss sharing funny stories and silly jokes. Sometimes I have that thought, you know, if only they live near here, and not out of town. 





Can't wait for the Eid al-Adha holiday so I can meet them :).

Monday, 7 October 2013

My Little Sister in Turquoise

The best thing about having a sister is that you can play dressing up and make up together! So my sister and I we were so excited when we knew my sister in law was getting married. 

My sister couldn't make it to come at first, due to the schedule in her class, but then her lecture decided that he would change the schedule to another day. That's why my sister could make it to come to the wedding. It's a little sad that my sister didn't wear the bridesmaid dress. But it's okay, we can still play dressing up :p.

My sister is a big girl now. She's now a marketing management student. I can't believe how time flies so fast.

Anyway, these are pictures of her I took last Saturday at my sister in law's wedding.



Dress - Plumosa by Casa Elana
Scarf - Mocca
Gladiator shoes - Kickers

Friday, 4 October 2013

A Peach Palette

Assalaamualaikum,
Today I just want to make a quick post.

My sister in law got married yesterday. It was only the akad nikah, while the party itself  will be held tomorrow. I've taken pictures of the akad, but I will post it later because there were so many pictures to be chosen. So today I'm just going to post my peach outfit.

I rarely wear maxi skirt and I love being photographed wearing it. Hehehe... I wore an orange maxi skirt, a peach basic crepe shirt and a soft dusty pink veil. I found the gold plated belt at et cetera the other day and I love it. 

You know, I have a pear type of body and that means my hip is larger than my shoulder. Since my height is only 155cm and I don't have a that slim figure, it's good to show "where my waist is" rather than "I have large hip". 

Wearing a belt exactly on my waist on this kind of fit basic shirt gave me  the benefit of a peplum top. It gave a better silhouette because it shows my waist, not my large hip. Well, I'm not a fashion expert so I don't know if it's right, to be honest. I'm just wearing what I think works for me :p.

Veil - kaffah
Basic crepe shirt - fiska fiska (old)
Gold plated belt - et cetera

Maxi skirt - simply vee wee.


Mama insisted to take a picture together,
but she forgot to put her Bebe's shoes on :p
I love the pink sarong and white kebaya my Bebe wore.
Oh, I wish there's an adult version of this sarong and kebaya.
It will be cute to wear them together.



Look at my Bebe's Expression.  She was still sleepy because
I woke her up and gave her a bath early in the morning.
We persuaded her with Roti Boy bun :p.

Ah, I forgot that I want to tell you my new favorite way to wrap a scarf. I love to wrap the scarf this way lately because it's very easy :). 

Wednesday, 2 October 2013

Happy Birthday, Dear Hubby :)

Dear Papa, dear suamikuu,

Happy birthday ya. Hm.. I just can't find the right words to say how grateful, happy, and relieve I am to have you in my life.

For me, you are the best person showing me how to be patient, to be brave, to be confident, dan nunjukin bahwa semua hal itu bisa dipelajari asal bisa bersabar.

You are the best father for our daughter, you know. You made me sure that I can breastfeed her until the age of 2. You always make time to hear her stories and talk with her. You put her to bed, hold her hands and be there. You play football and dance the hi 5 songs with her too :D.



Terima kasih karena selalu ringan tangan dalam membantu mengerjakan pekerjaan di rumah, suka bantuin nyuciin piring kalo malem, suka nyiapin minum sebelum tidur buat berjaga-jaga kalo kebangun malam dan ngerasa haus. You accompanied me through my baby blues days, my breastfeeding nights, you got my back saying that "me time" is important for me, always be the photographer for your blogger wife, and convincing me I am the best mother our daughter could ask for. 



Thank you for being that generous man for me. I am happy and grateful to be your wife :).

Happy birthday, Papa. May Allah blesses every goodness in you and every step you take in life. Semoga Papa selalu sehat dan selalu berada dalam lindungan-Nya. Semoga keluarga kecil kita tambah kuat, bahagia dan kita bisa bisa mencapai cita-cita kita ya. Aamiin.







You Might Also Like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...