Monday, 9 February 2015

About Blog English Club

Assalaamualaikum,

Image Courtesy of Blog English Club.


Hi, Everyone! Happy Monday! It's pretty chilly here in Depok. It's been raining since early in the morning. But actually, I love this kind of weather because it reminds me of how it feels living in Bandung :D.

Okay, so, what I'm about to write here is about the Blog English Club (BEC). I should have posted this post on Friday, because we have English Friday when members post about a certain topic on Friday. But last week I needed to go out of town to visit my parents, so I determine to write it on Monday instead. I'm so sorry for the late submission, guys.

I love BEC because we always have a certain topic to discuss and to write every Friday. It reminds me a lot of how I used to write at the beginning of my blogging days. But what I love more about it is that in BEC we take English very seriously but fun. The admins even make a  twitter account and a blog to post about what we learned! 

We have a whatsapp group to discuss certain topic about English grammars. I love the arrangements of days to discuss too. It makes me more focus on the topic. I usually don't have much time to be present in the discussion, but with the new arrangements, I can always scroll up and read what the mentors had said without many interruptions. 

I'm amazed with how this group has turned out to be. More than 100 members, regular discussions about grammars, regular English Friday, regular discussions about English Friday post, tweets on what the mentors share, and last but not least, the BEC blog. Thank you to all of the admins, Dani, Ryan, and Nita and the Mentors, Mba Mikan and Mba Yo.

I'm lucky that I am one of the first members of BEC because now the whatsapp group is already full. But you guys can always join the group and do its challenges. It's fun. Plus, you can learn to practice English and meet new friends :).

17 comments:

  1. ...very seriously but fun :D That's so true... Oh yeah and they will have kopdar, too!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Horee... kopdar lagi sama Tia ^_^

      Delete
    2. Horeee ketemu Mba-Mba kece lagi, hahahhaaa...

      Delete
  2. Replies
    1. Maksudnya termasuk member di awal terbentuknya, mba Lidya. Hehehehe

      Delete
  3. Ih, seru! Pengen ikutan, tapi blog gw mah emang sengaja dibikin Bahasa Indonesia, soalnya di kantor bikin presentation slide dan dokumen-dokumen selalu bahasa Inggris (dengan grammar yang masih suka salah sebetulnya), jadi pas nulis Bahasa Indonesia malah suka terpengaruh sama tone Bahasa Inggris, makanya blog gw buat tetap "ingat" Bahasa Indonesia, hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha... ayo nisa seru2an aja, ikut postingnya pas bisa ikutan aja. Gaperlu tiap jumat kok. Kita juga bisa jadi volunteer ngasihin tulisan kita buat dikupas habis sama grammar nazi Mba Yo and Mba Mikan. Hahahaha... gue pengen jd volunteer tapi takut jugak xD

      Delete
  4. Sampai bertemu di kopdar mba :)
    Udah ga sabar ketemu seleblog-seleblog kondanggg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyaa mba Sandrine, aku oun gasabar nih ketemu para selebblog. Ahaay... Asiik bisa ketemu dirimu juga ^_^

      Delete
  5. aku udah absen dua kali niih... mudah2an minggu ini bisa ikutan lagi EFnya... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun sempat absen dua kali. Iya mudah-mudahan besok-besok rajin nih English Fridaynya

      Delete
  6. Alhamdulillah ya..... cuaca begini memang bikin kangen Bandung :)

    ReplyDelete
  7. ihh ini joinnya gimana aku mau dongggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klik link BEC di tulisan aja Mba Dita, ke blognya Blog English Club. Kalau mau coba nanya bisa sambangin blognya Dani di danirachmat.com atau Ryan di ryanfile.wordpress.com

      Delete
  8. Pengen ikutan aaah, ngeboost englishku yang udah lama ga kepake. Duh, malu tapinya :D

    ReplyDelete
  9. penasaran sama klubnya,, tekape dulu mbakkkk

    ReplyDelete

I would love to hear your comments :).
Mohon tidak meninggalkan link hidup pada kolom komentar. Komentar dengan link hidup tidak akan di-publish.

You Might Also Like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...