Postingan

Menampilkan postingan dari 2013

Emak Blogger Meet Up

Gambar
Assalaamualaikum, Hi guys! How's your weekend? I guess some of us will enjoy a long weekend holiday with families and friends, well happy holiday then :). 
Today I want to share stories from the KEB (Kumpulan Emak-Emak Blogger) meet up last Sunday. We met up at Taman Koleksi IPB, Bogor and it was fun!
Sunday was 22 December: mother's day in Indonesia. So that day I got a girl's day out from Hubby. Hubby was willing to take care of Bebe for a few hours while I'm gone. Thank you, Hubby :*.
So I went there with my friend, Dyah Pitaloka by train. We planned to go with Dessy and Fadlun At first, but Dessy was late because of the rain and Fadlun decided to go with bus because of the rain. But we finally managed to meet at the venue, though :).
Taman Koleksi was located next to the Botani Square Mall. It was rain even harder in Bogor but Pipit and I made it :). We met many blogger moms whom we know from blogging. I also met some bloggers whom I never met or read the blog before. I…

My Mom and The Age of Fifteen : Pentingnya Usia 15 Tahun dalam Islam

Gambar
Jikalau ditanya tentang cerita gw sama Mamah, sepertinya begitu banyak yang ingin diceritakan sehingga bingung mau cerita yang mana. Tapi setelah gw pikir-pikir, gw ingin bercerita mengenai Mamah dan umur gw yang ke lima belas. Kenapa begitu? Karena umur lima belas dan beberapa tahun sebelumnya itu berat dan gw sering bertengkar dengannya di usia ini.
Ceritanya, saat itu gw tidak merasa nyaman dengan pergaulan dengan teman-teman satu kelas. Selama masa awal di SMP itu rasanya tak ada yang bisa gw sebut sahabat dan itu menyebalkan. Ditambah lagi, saat itu ada sepupu gw yang dititipkan di rumah. Kehadiran satu remaja lagi yang lebih besar dan berbeda pemikiran dengan gw membuat semuanya tambah rumit. Dan, setelah kupikir sekarang, mungkin karena umur 15 itu masa puber dan gampang dipengaruhi orang. Begitu pentingnya masa ini sampai-sampai Jane Austen beberapa kali menyinggungnya dalam novel terkenal, Pride and Prejudice.
Saat itu Mamah dan gw sering bertengkar. Banyak hal yang bikin dia s…

Inspirasi Hijab Outfit : Memadankan Platform Wedges

Gambar
Been not having a crush on good shoes for a long time when I found this wedges. I just can't tell how crazy I am about wedges, especially the flat one -because they're like flat shoes, only higher. For me, comfort always comes first when it comes to choosing the right shoes. I bought some shoes but ended up not wearing them because they're uncomfortable for a long walk, especially when I go alone with my Bebe.
So, I found this wedges a few weeks ago in GOSH store. I thought, "Interesting." But then I walked by because I thought I didn't need a new pair of shoes.
Until, I found myself still thinking about the wedges along the following week! Hahaha... Ah well, I should have bought them in the first place when I saw them -_-'. Anyway, this is my fourth pair of shoes I bought from GOSH. This is not an advertorial, really. I just thought they have comfortable wedges with comfortable soles. 
When it comes to buying shoes, comfort soles is number one for me. Altho…

Hijab Tutorial: Simple and Easy (Cara Mudah Melilit Shawl untuk Hijab)

Gambar
Wow it's been almost one year since the last time I post hijab tutorial :). I think today we can find hijab tutorial almost every where on the Internet and book stores. And to be honest, I only have several ways of wrapping my hijab. I just love wrapping hijab with simple, clean, and easy style. I don't have any sophisticated way to wrap it. Hahaha...
So, let's begin the tutorial :).






5. Done :)
Hijab - Kaffah by Siti Juwariyah

Quote of The Day

Gambar
It does important, to make peace with yourself. Be happy!

Ancol Beach : Jalan-Jalan Sore di Pantai Ancol

Gambar
This is a late post. Very late post, in fact. We went to Ancol beach about a month ago for fun. It was late in the afternoon and the sun was about to set in the west. Not much to do, just saw the sea, walked along the beach, and ate the food I had cooked from home by the seaside. 
Ah yes, that day we forgot to bring the camera, so these pictures below were taken by my Hubby's phone. Thank God the sun was so bright that day.












Inspirasi Hijab Outfit : (Bermain Color Block) Memadankan Biru Elektrik dan Shocking Pink

Gambar
Feeling a little tired lately. Two weeks ago I got toothache and sore throat, and a few days ago my daughter caught flu. Well, since I'm feeling better today, I'll update some new photos :).








Those photos above were taken at our house. We bought a tent for our Bebe at Pasar Gembrong. If you need toys for your beloved ones you can go there, because they have many toys with cheaper price (but I don't guarantee quality :p). 
Hubby and I were thinking to go there and bought some toys because we heard about the cheap price but never been there. We brought camera there too, but apparently the place was pretty crowded and the weather is so hot that day that I don't have any wish to take any picture. Hehehe..
Sekian apdet hari ini :p.

(Sharing) Cara Klaim Asuransi Lewat ACA dan Nissan Insurance

Gambar
Assalaamualaikum,
Hi guys, apa kabar? Oh how I miss blogging. Minggu lalu sakit gigi plus panas dalem jadi malas sekali mau nulis. Now, that I have recovered, I can start blogging again. Yeay! Alhamdulillah... (tapi tetep harus ke dokter gigi yah).

Jadi sekitar sebulan lalu saat liburan Idul Adha, kami pulang mudik ke Tasik. Alhamdulillah bisa ngabisin beberapa hari di rumah sama Mamah, Papap, dan Adek. Tapi postingan ini bukan mau ceritain mudik, melainkan asuransi mobil. So, this is how the story goes.

Hari Selasa setelah shalat Id, gw, hubby, bebe dan adek berangkat dari Tasik. Kami memilih berangkat pagi-pagi untuk menghindari macet. Maklumlah ada libur kejepit, biasanya memang jalur Tasik-Bandung dan Bandung-Depok macet kalau pas ada long weekend begitu.

Baru sampai Kota Garut, tiba-tiba di jalan yang lengang dari arah berlawanan datanglah satu motor yang ngebut menyalip motor di depannya dannn... brakkk!!! Spion kanan mobil kami patah ditabraknya. 



Kayaknya motor itu dalam kecepatan …

Islamic New Year: Resolutions.

Gambar
Pagi-pagi hari Senin, Mamah mengingatkan kalo malamnya pergantian tahun baru Islam. Hm, udah lama ga denger ceramahnya mamahku, kangen dengar ceramahnya dan semua petuahnya yang panjang. Yang dulu jaman ABG biasanya gw biasanya nanggepin dengan ngangguk-ngagguk berharap ceramahnya cepat selesai, sekarang gw malah kangen.
Ngomong-ngomong soal tahun baru, sepertinya setahun ke belakang punya banyak sekali pembelajaran buat gw. Sebagai ibu, istri, anak. Terutama, dalam menghadapi pendapat negatif orang lain tentang gw serta jadi ibu yang te o pe.
Kata Hubby, kalo kita ga seperti orang lain, ga berarti kita juga ga te o pe. Masih banyak kekurangan yang dimiliki, tapi hubby bilang, kita semua emang ga sempurna, kesempurnaan itu cuma milik Allah. Yang penting gw sempurna buat dia dan buat si bebe. Hiks *mellow*. 
Bener memang kita semua punya kelebihan yang berbeda dibandingkan orang lain. Tapi kadang gw masih mendengarkan penilaian negatif dari orang. Hm, gabisa dihindari yah karena kita hidu…

Family Funtastic Day : Bermain-main di Jungle Land Sentul

Gambar
Last Saturday we went to Jungle Land. It's a family gathering event of my Hubby's office and it was pretty fun.

We went off from home at about 7.30 am and got there at 8.30 am. FYI, Jungle Land is an amusement park that is located at Sentul Area, Bogor. I've never went there so I was pretty excited. 

Here are some photos we took there,

Random Things on Saturday

Gambar
Hari Sabtu kemarin aneh banget karena dipenuhi random things alias ngga jelas. Hihihi... jadi yah, sabtu itu kita berangkat jam 06.45 pagi dari rumah karena mau servis di Nissan Warung Buncit. Tentang servis ini ntar mungkin gw tulis tapi nanti.
Pagi banget perginya? Iya soalnya pas punya mobil pertama udah pengalaman kalo dateng kesiangan ngantrinya lama banget dan suka mati gaya. Berhubung dikasih tau bukanya jam 08.00, yah kita perginya pagi deh karena Depok ke Warung Buncit kan rada lumayan jaraknya.
Jam 07.50 an kita udah sampai di Nissan. Abis tu... nunggu. Lumayan dapat antrian ke dua. Padahal masih belom jam 8 ya tetep dapet antrian ke dua. Sambil nunggu nemenin si Bebe main di playground yang disediain sambil internetan *teuteup yah :p*.
Akhirnya sekitar setengah jam kemudian kita di layanin sama mas-masnya. Sambil nunggu Papa keliling-keliling keluar dan ternyata ada compliment drinks milo anget, chocolate latte, lontong isi pedes, sama kue basah lain. Seneng juga karena pengal…

Considering Instant Hijab : Pilih-Pilih Hijab Instan

Gambar
Do you wear instant hijab? Well I do. I used to wear bergo (instant hijab with short visor) when I didn't have time to wrap my hijab. But then I found this instant hijab about 7 months ago and I really love it. 
I know wrapping hijab can be troublesome for some people; mothers with little baby or little kids, journalist (like one of my best friend), or when we want to do some sports or exercise. Some people (like me) just love how something can be simplify. We all love the idea that we can be ready to go (and look good too) in just a few minutes, don't we?
For casual wear, I only need to put on jeans, a simple shirt,  the instant hijab and put on a simple headband. Since I wear hijab everyday, instant hijab  just makes my life easier. Hehehe...


Beside my simple cotton instant hijab for casual wear, there are some other styles of instant hijab (the glamour, formal, or playful pattern) that can be worn to many occasions. 

I looked on the Internet and I found these fabulous hijabs on…

My Sister in Law's Wedding Day

Gambar
As I told you before, my sister in law got married on Thursday (akad ceremony) and we held the party on Saturday. 
The akad ceremony was held in my parents in law's house. They were only close friends and family were invited. There are hundreds of pictures in the camera, but I will only publish a few. Here they are,


We celebrate the reunion of the couple in a party we held on Saturday. These are some pictures of it. There are hundreds of picture too but I only pick some because there are just too many photos and I haven't got time to edit them all. And they had wedding photographer anyway :p.

So sorry that some pictures are in bad quality. Some are under exposure and some other were blurred :(. 
But it's okay. Karena ada wedding photographer dan bisa minta file hasil foto dari mereka. Hihihi... 
Buat Anwar dan Yuni, semoga pernikahannya barokah ya. Semoga kalian selalu rukun, langgeng dan bahagia ya. Aamiin..