Postingan

Menampilkan postingan dari September, 2013

An Ordinary Saturday : Makan Mie Aceh di Resto Meutia Benhil

Gambar
Assalaamualaikum, Hi guys! How's your weekend? Well, I had a relaxing ordinary Saturday. I was meant to go to a book launching on 2 pm, but then I couldn't go there because of an electricity trouble we had in the morning in our house. Alhamdulillah, my hubby fixed it by noon.

Since I needed to shop for new scarves, we went to fX Sudirman on 3 pm. Now I love going to fX because there are several muslim wear stores at this mall; MUSE 101, Pick 'n Choose, la moie and some other stores. Each of them has famous muslim clothing brands we know on the Internet. 

Oh I just love the idea that we, the women who wear hijab, can have a one-stop-shopping point that enable us to find many choices of muslim clothings in one place. And in addition, it's always better to try on the clothes you see on the internet rather than predict whether the clothes you see on model will perfectly fit on your body shape or not and whether you like the fabric and the color of it or not.

For example, yeste…

Make Up Review: The Body Shop Vitamin E Cool BB Creme

Gambar
Assalaamualaikum, Hi, Girls! How are you? Today I want to write a review I've promised you: The Body Shop Vitamin E Cool BB Creme.
So, as you probably know, I've been using the Caring Colors BB Cream Everlast (I wrote the review here). But about a month ago, I bought this new TBS BB Cream just because I'm curious if I can have a better BB Cream product :p (women!).



This TBS BB Creme is pretty expensive compared to my Caring Colors BB Cream Everlast. TBS Vitamin E BB Creme price is IDR139.000,00. I got a 20% discount on this product just by redeeming 20 of Telkomsel points (my friend's Telkomsel point, not mine:p), so I bought it for about IDR99,000.00. That's cheaper than the real price, but still more expensive than my Caring Colors BB cream. Hehehe..


I've been using this TBS Vit E BB Cream for about a month now. The first time I used it, I wasn't really impressed with the result. This cream is for all skin types but I thought it's a bit greasy on my oily …

Pengalaman Rafting di Sungai Citarik, Sukabumi

Gambar
Assalaamualaikum,

Udah lama enggak posting liburan. Ini adalah cerita saya rafting di sungai Citarik, Sukabumi.Ternyata Rafting itu seruuu... padahal saya enggak bisa berenang, lho. Tapi ternyata Rafting itu cukup aman.

It's been quite a long time since the last time we got away on a vacation, especially after we have a daughter. Since my hubby's family is in Bandung, my own family is in Tasik, and we have a house at Cimahi, we visit families when we have holidays, most of the time. 
I think I desperately need a vacation but there's only little chance of doing that. My sister in law is going to be married in a week and there's Idul Adha holiday  coming ahead, so we'll need to go home by then, and my hubby's only have 2 days-off left this year -_-'.
Well, yesterday I saw pictures of our holiday on my folder and found some cute photos of us rafting at Citarik, Sukabumi, with my Hubby's friends from work. Oh, how I love these pictures :D.
These pictures were ta…

Pelajaran dari Hidup Pepeng

Gambar
Pada pagi sekitar dua minggu lalu saya nonton Pepeng di segmen Michael dan Merry Riana Menginspirasi di salah satu acara berita pagi di RCTI. Jadi, Pepeng memiliki penyakit langka yang disebut multiple sclerosis yang membuatnya mengalami kelumpuhan. Hebatnya, meski tak bisa berbuat banyak dan harus menghabiskan sepanjang waktu di tempat tidur, ia selalu produktif dengan pikiran-pikirannya dan bersemangat. Ia mampu mengalahkan rasa menderita dan tidak terjebak dalam rasa sakit itu. Alih-alih menghabiskan waktu dengan menyesali penyakitnya, Pepeng malah menginspirasi banyak orang, memberitahu mereka bahwa lumpuh bukan akhir dari segalanya.
Saya sih sudah lama tahu mengenai sakit yang dideritanya, tapi baru kali ini saya mendengar apa yang dikatakannya untuk menjadi luar biasa dan terus saya camkan dalam-dalam kata-katanya itu. 



"Rasa syukur tidak membuat sakit itu hilang, tapi itu bisa menghilangkan penderitaan kita." - Pepeng.
"Feeling grateful will not make the pain disapp…

Bebe's Toilet Training : Pengalaman Toilet Training Bebe

Jadi Emak-emak itu sulit. Finally gw ngerti sekarang kenapa emak gw itu suka rempong. Hahaha.... buat mamah, buat semua ibu, maafkan kadang tidak menghargai jerih payahmu dalam mendidik, dan bagi kalian teman-temanku yang masih single, maafkanlah kami yang sudah jadi emak-emak dan berubah menjadi rempong setelah punya anak. You'll get there, and you'll understand :p. Hihihi...

Kenapa tiba-tiba ngomongin rempongnya jadi emak-emak? Karena kali ini gw mau cerita tentang toilet trainingnya si Bebe. Bebe udah 2 tahun 7 bulan sekarang. Sebenernya udah mulai diajarin pake training pants sejak usia 2 tahun kurang, tapi maklum emaknya ini kurang telaten. Jadi masih on off aja training pants-nya. 

Ngajarin anak agar bilang kalau mereka mau pipis tu ternyata susah ya bo. You teach them, and teach them, trus mulai skeptis. Kok masih ngga bisa-bisa? Trus kadang cape karena bocor dan ngepel lantai terus dan memilih jalan paling cepat dikasih pampers *jangan ditiru*. Hm.. ternyata toilet train…

Review Toddler Game: Marbel Huruf

Gambar
Assalaamualaikum, Halo, selamat hari Senin! Pagi-pagi ngeblog dulu yah biar semangat ;). Kali ini gw mau review game dari seri Marbel (Mari Belajar Sambil Bermain) bikinan Educa Studio yang berjudul Marbel Huruf.



Kenapa tiba-tiba nge-review game? Karena beberapa hari terakhir ini si Bebe (2 tahun 7 bulan) suka tiba-tiba membaca huruf-huruf secara berurut walopun ga nyebut dari awal sampai akhir. Misalnya I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V atau A, B, C, D, E, F, G. Padahal dulu kalo diajarin dia nggak mau ikutan baca.
Bebe ini emang anaknya susah kalo diminta melakukan sesuatu. Misalnya mengucap "Thank you," itu adalah hak prerogatifnya dia. Biasanya dia mau mengucapkan terima kasih kalau dia berterima kasih. Tapi kalo diminta bilang makasih justru suka nggak mau. 
Begitu pun urusan belajar. Dia lebih suka freestyle mengucap yang dia inginkan saat dia menginginkannya, walopun pas diajarin dia sepertinya ngga merhatiin ato ngedengerin, tapi ternyata dia belajar dan mengerti.

Jalan-Jalan ke Puncak : Review Restoran Cimory Riverside

Gambar
We went to Puncak, Bogor, last weekend. Puncak means 'peak' in English, so the weather there is always colder than Jakarta. So when last week we wanted to go somewhere near to freshen up we decided to go to Puncak.
On 2008 and 2009 I spent months of studying in management trainee (MT) program in my former company's learning center located here in the area. During my stay in Puncak, my hubby who was my boyfriend back then, used to visit me on the weekend and we hung out in some places at Puncak or Bogor. 
It turned out that going there brought not only memories of us, but also the memories of my days during the program and the friends I was studying with. As we went on in traffic jam (there's always traffic jams in Puncak), I saw places I used to stayed in, the learning center and the inn. I can't believe that it was five years ago :). 


That afternoon, Hubby and I decided to have lunch at Cimory Riverside. Cimory stands for Cisarua Mountain Dairy. They had the dairy an…