Postingan

Menampilkan postingan dengan label Emak Blogger

skyscanner Workshop: Belajar Mencintai Indonesia lewat Travelling

Gambar
Assalaamualaikum, Hari ini saya mau sharing ilmu dari workshop bersama Skyscanner bulan September lalu. It is a #latepost indeed, gapapa yah? Hehehe... Workshop yang diselenggarakan di Ballroom Pullman Hotel Central Park Jakarta ini bertemakan Smart Travel Planning. Ini penting banget ya buat kita (nunjuk diri sendiri), keluarga kecil yang kalau mau apa-apa harus direncanakan terlebih dahulu. Kalau jaman masih single sih tinggal bawa badan, asal bisa nebeng tidur di tempat teman di kota tujuan, jadi deh. Atau asal ada teman seperjalanan yang susah-senang bareng, beres deh.  Tapi kalau merencanakan perjalanan keluarga itu agak berbeda menurut gue. Pertama, harga tiket kudu dikali 3 dan bolak balik pula. Kedua, hotel harus yang nyaman karena ada anak kecil. Ketiga, itinerary dari tempat yang mau dikunjungi kudu jelas banget karena kalo enggak jadi riweuh karena berombongan. Hihihi... Nah, pas banget dong gue ikutan acara ini. Hi! Saya lagi ikutan workshop bersama sky

Summarecon Digital Center (Blogger Preview)

Gambar
Assalaamualaikum, Halo apakabar? Pagi ini gue mau nulis posting yang gue janjikan minggu sebelumnya. Jadi Sabtu lalu para blogger diundang untuk preview sebuah mall baru di kawasan Serpong. Namanya Summarecon Digital Center (SDC). Mall ini letaknya masih di daerah Summarecon Mall Serpong. Jika kamu sedang ada di mall-nya dan pengen dateng ke SDC, maka kamu bisa naik shuttle dari mall ke tempat ini, gratis. SDC berlokasi di Scientia Garden dan digadang-gadang sebagai pusat niaga digital dan gadget dari mulai komputer sampai smartphone. Menariknya, areanya luas banget (32.395,21 meter persegi) dan punya banyak fitur yang cocok banget buat pasar anak muda sampai keluarga muda.  Sabtu sore itu cerah banget jadi cocok buat jalan-jalan dan bersantai bareng teman dan keluarga. Dari Mall Serpong kami naik shuttle dan kemudian diajak melihat-lihat fasilitasnya. F&B Garden Walk. Di sini banyak tenant makanan dan minuman. Kita bisa bersantai dengerin live music, nikmatin

From SB 2014 (Part 3): The Winners and The Celebrations

Gambar
Assalaamualaikum, This is the third part of the Srikandi Blogger 2014 event story. The SB 2014 was held at the Museum Nasional or Museum Gajah, Jakarta. Srikandi Blogger was presented to the most inspiring woman bloggers. But of course, it would not be perfect without celebrations.  This event engaged bloggers, especially women bloggers who are the members of Kumpulan Emak-Emak Blogger (KEB), and also bloggers across communities. These are some pictures from the event.  Mak founder and Makmins of KEB played the angklung, a traditional music instrument, in the opening ceremony. Photo courtesy of Maria Citinjaks. Mak Waya Komala and Mak Echa sang "Satu Rindu". Originally sung by Opick and Amanda, this song is about a child's feeling for her/his mother and brought tears to some of us. Great job, both of you :). Photo courtesy of Maria Citinjaks. Fashion show was presented after mak Waya and mak Echa's performance. Waiting for our turn backst

From Srikandi Blogger 2014 (Part I): Before the D-Day

Gambar
Assalaamualaikum, Hi guys! How are you? Today I want to share you stories from a cool event called Srikandi Blogger 2014. Some of you may have read the story of this event last year. This is an event  held by Kumpulan Emak-Emak Blogger (KEB) that is dedicated to inspiring women bloggers who inspire other women. I was soo excited because this year I had a special role that I want to tell you in the next post. Anyway, before the D-Day, the finalists, the KEB board, committee and the performers had  a rehearsal at the venue Museum Nasional. Well, this is what happened when bloggers from different regions and places united together: excitement! We've been visited and follow each other's blog and of course we're so excited to meet in person :D. Mak Ida Nurlaila and I. Mak Ida Nur Laila and Mak Arin Murtiyarini. Look at those peaceful smiles :). Mak Irul, Mak Dewi, Mak Diah, Mak Lies, Mimi, Mak Efi, Mak Arin, Pungky, and Mak Uniek. Sharing stor

Emak Blogger Meet Up

Gambar
Assalaamualaikum, Hi guys! How's your weekend? I guess some of us will enjoy a long weekend holiday with families and friends, well happy holiday then :).  Today I want to share stories from the KEB (Kumpulan Emak-Emak Blogger) meet up last Sunday. We met up at Taman Koleksi IPB, Bogor and it was fun! Sunday was 22 December: mother's day in Indonesia. So that day I got a girl's day out from Hubby. Hubby was willing to take care of Bebe for a few hours while I'm gone. Thank you, Hubby :*. So I went there with my friend, Dyah Pitaloka by train. We planned to go with Dessy and Fadlun At first, but Dessy was late because of the rain and Fadlun decided to go with bus because of the rain. But we finally managed to meet at the venue, though :). Taman Koleksi was located next to the Botani Square Mall. It was rain even harder in Bogor but Pipit and I made it :). We met many blogger moms whom we know from blogging. I also met some bloggers whom I never met or